top of page
  • Фото автораAQS Group

Індія може відмовитись від нафти РФ?

Bloomberg повідомляє, що Індія може віддати перевагу близькосхідній нафті через підняття цін на російську.


Нагадаємо, що після вторгнення РФ в Україну, Індія та Китай стали ключовими покупцями російської нафти. Зокрема, частка російського імпорту сирої нафти до Індії зросла в 10 раз.


Ключовою перевагою російської нафти була ціна. Проте, знижка на нафту РФ різко зменшилася, що зробило Urals та російський імпорт менш привабливим.


Як повідомляє один з урядовців, зараз Індія веде переговори з традиційними експортерами сирої нафти на Близькому Сході щодо збільшення закупівель.


Окрім цього, попри те, що Індія розраховувалась переважно в доларах, Indian Oil Corp стали першою державною нафтопереробною компанією, яка почала розраховуватись юанями, щоб підтримати торгівлю.


Також зазначимо, що Indian Oil є єдиним нафтопереробником, який уклав довгострокову угоду з державною "роснефтью" про здійснення довгострокових закупівель.


Нещодавно Державний банк Індії, через занепокоєння Європи щодо судна "роснефти", відмовився обробити платіж, через що Indian Oil повинні були проводити альтернативну оплату в юанях через інший банк.


Проблеми такого роду також вплинули на рішення інших державних компаній не укладати довгострокові угоди з росією щодо імпорту нафти.


24 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page