top of page
  • Фото автораAQS Group

Україна пропонує знизити "стелю" цін для російської нафти до $45 за барель

Як повідомляє Міністерство економіки України, завдяки введенню ембарго на нафту та зниження прайс-кепів росія отримає вдвічі менше доходів від експорту нафтопродуктів в цьому році.


Заступник Міністра економіки Олексій Соболев повідомив, що питання зменшення price cap на сиру нафту та нафтопродукти рф завжди перебуває на першому плані.


Зокрема, за словами Соболева, використання цього інструменту боляче вдарило по нафтогазових доходах росії:

  • Минулого року експорт нафти та газу становив $349 млрд,

  • Цього року (за прогнозами експертів) рф отримає від експорту близько $173 млрд.


Олексій Соболев: "Але й це для України замало і ми домагаємося, щоб "стелю" цін понизили з $60 за барель до $45 або навіть до $30, щоб зрізати ці доходи на ведення війни росії ще більше".


Як зазначає Мінекономіки, потужні санкції Заходу проти російського "Росатому" – це лише питання часу. Станом на сьогодні іноземних партнерів стримує залежність деяких країн від російського монополіста.


Нещодавно країни G7, зокрема ВБ, США, Канада, Франція та Японія, заявили про намір витіснити росію з міжнародного ринку ядерної енергії.


Безумовно, це складний технологічний процес. Проте, як зазначає Соболев: "Україна доводить, це можливо: ми запровадили санкції проти "Росатому" та переходимо на паливо західних постачальників".


Також зазначимо, що Україна наполягає на введення санкцій ЄС проти російських алмазів, оскільки джерело експортних доходів приносило рф до початку вторгнення $4-4,5 млрд доходів щорічно.


0 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page