top of page
  • Фото автораAQS Group

Путін програв енергетичну війну

Про це говорить П'єр Андюран - один із найбільш успішних енерготрейдерів, чия фірма Andurand Capital управляє активами на суму 1,4 млрд доларів.


У своєму інтерв’ю для Financial Times Андюран озвучив, що найстрашніше для Європи вже позаду: зависоких цін на газ та електроенергію, як тогоріч, не буде.


Окрім цього, на думку трейдера, росія назавжди втратила свій головний ринок: "коли Європа вчиться жити без російського газу, навіщо їй коли-небудь до нього повертатися? Країни ЄС швидко навчаються жити без газу рф".

Щонайменше 10 років знадобиться росії, аби збудувати достатню кількість трубопроводів для продажу свого газу країнам Азії. За словами Андюрана, як тільки Китай стане єдиним покупцем російського газу, Пекін зможе визначати його ціну.


Але трейдер бачить можливість для зростання цін на нафту. На його думку, ринок не враховує потенціал відкриття китайської економіки після ковідних обмежень.


Попит на нафту, ймовірно, буде у рази більшим, аніж очікується. Ціни зможуть зрости до $140 за барель. Проте, Андюран не чекає перебоїв з постачанням нафти з росії, тому що "рф демонструє готовність продавати барелі навіть за дуже низькими цінами".


3 перегляди0 коментарів

留言


bottom of page