top of page
  • Фото автораAQS Group

Нідерланди закриють найбільше газове родовище в Європі

За даними Bloomberg, уряд Нідерландів вирішив закрити Гронінгенське газове родовище, яке є одним з найбільших в Європі.


Як зазначає видавництво, закрити газове родовище планують з 1 жовтня 2023 року. Уряд країни повинен оголосити про це рішення до кінця місяця.


Газове родовище Гронінген було відкрите у 1959 році. Впродовж тривалого часу воно було ключовим джерелом газу для значної частини Західної Європи.


Чому прийняли рішення про закриття?

Причиною є постійні землетруси.


Якщо ще 10 років тому родовище давало понад 50 млрд куб. м газу, зараз, через постійні загрози землетрусів, видобування на ньому обмежене на рівні 2,8 млрд куб. м.


Через землетруси щонайменше 127 000 будівель отримали пошкодження і лише за останнє десятиріччя понад 3300 з них знесли через необхідність.


На початку року представник Міністерства економіки та політики в галузі клімату Нідерландів Ганс Вейлбріф озвучив пропозицію уряду щодо закриття родовища, проте проблемою була енергетична криза.


Оскільки за останні місяці ситуація більш-менш стабілізувалась і ціна на газ в Європі впала, Нідерланди зможуть реалізувати план щодо закриття Гронінгенського родовища. Проте, варто зазначити, що за необхідності, видобуток можна буде відновити вподовж двох тижнів.


0 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page