top of page
  • Фото автораAQS Group

Нафта рф продовжує надходити до ЄС

Spiegel повідомляє про те, що російська нафта продовжує надходити до Європи попри ембарго через посередників у третіх країнах. Одним з таких посередників є Індія.


За даними Spiegel:

  • щодня до портів Індії прибуває мінімум два танкери з нафтою рф,

  • на місяць це приблизно 70 танкерів.


В Індії російську нафту переробляють на бензин та дизельне пальне, після чого перероблена нафта потрапляє на ринок Європи.


Варто зазначити, що нафту рф переробляють на нафтопереробних заводах, які розташовані на західному узбережжі Індії. Один з таких заводів вважається одним з найбільших у світі.


Проте, той факт, що російська нафта потрапляє у переробленому вигляді до Європи не є незаконним, оскільки продукт переробки вважається індійським.


Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що готується новий пакет санкцій ЄС проти рф, у якому будуть обмеження проти іноземних компаній, які допомагають росії ухилятися від санкцій.


Зокрема, в межах проєкту одинадцятого пакета санкцій ЄС вперше запропонував новий механізм з третіми країнами, які допомагають рф обходити санкції та імпортувати товари подвійного призначення.


0 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page