top of page
  • Фото автораAQS Group

Відкриття кордонів у Китаї: ціни на нафту зростають

У рамках "нового етапу" боротьби з COVID-19 Китай відкрив свої кордони на вихідних вперше за три роки.


Reuters: "ціни на нафту зросли в понеділок (9 січня) після відкриття кордонів у Китаї (найбільшому у світі імпортері нафти), що підвищило прогноз зростання попиту на паливо та компенсувало побоювання щодо глобальної рецесії".


  • Ф'ючерси на нафту Brent зросли на 1,2% (до $79,47 за барель),

  • Американська нафта West Texas Intermediate зросла на 1,2% (до $74,67).


Минулого тижня Brent та WTI впали більш ніж на 8% (найбільше щотижневе падіння на початку року з 2016 р.).


Старший менеджер по сировинних товарах в Phillip Futures Автар Санду: "Ціни на нафту відновилися після втрат попереднього тижня, оскільки відновлення економіки Китаю і менш агресивні перспективи посилення грошово-кредитної політики з боку Федеральної резервної системи задають позитивний тон для відновлення попиту".


Проте, як свідчать дані Пекіна, впродовж новорічного сезону заплановано приблизно 2 мільярдів поїздок - це двічі перевищує тогорічний показник. Зберігаються побоювання, що масовий потік китайських туристів може викликати новий сплеск COVID-інфікувань.


Аналітики ANZ зазначають, що: "Настрої на ринку негативні через те, що продовження боротьби Китаю з COVID-19 погіршується. Попри зняття більшості обмежень, пов'язаних з вірусом, сплеск захворюваності по всій країні може придушити економічну активність".


0 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page